vineri, 4 mai 2012

Vrem noutati!

Ce se mai intampla in Constanta? A mai ramas cineva acolo care sa se intereseze de aceasta unealta care sa uneasca si sa puna in legatura diversi oameni interesati de escalada?

Eu am plecat acum ceva timp in calatorii lasand escalada undeva in spate cu catarari sporadice ici si colo desi as vrea sa ma concentrez pe psicobloc de acum incolo. Deocamdata insa sunt in Luxemburg unde pentru catarare pe stanca este necesar un permis care desi foarte ciudat ca solutie este una necesara avand in vedere ca veneau prea multi turisti din Olanda care degradau stanca (va dati seama ca neavand nici un fel de stanca naturala in tara, peretii de cateva zeci de metri de aici sunt o adevarata placere pentru multi).

Uitati aici si cateva din regulile si sugestiile din permis:
Nu zic ca asa ceva ar fi necesar in Cheile Dobrogei datorita prea multor cataratori care sa erodeze stanca insa din ce retin situatia gunoiului in zona era foarte urgenta acum cativa ani. Cum mai este in prezent? Iar baza de agrement cu lacurile artificiale care ar fi venit sa distruga climatul zonei din Cheile Dobrogei si sa blocheze intrarea la pestera sfantului Casian a fost terminata?


2 comentarii:

Felix spunea...

Hai salut Radu! S-a cam spart gasca si pe aici, au ramas cativa care merg mai mult pe la panou si mai rar prin Chei, eu si cu Marius avem copii si ne ocupa mare parte din timp momentan, dar cand prindem ocazia o mai uschim ori in Chei ori la panou.

Mai mult ii dam cu alergat si bike XC, iar spre rusinea noastra, nu am deschis inca pe anul asta sezonul la escalada...

Ma bucur sa aud ca tu esti bine si ca te ocupi cu psicobloc-ul, banuiesc ca e destul de interesant si mult mai palpitant. Oricum tu erai fan solo climbing inca de pe aici :-).

Sa ne auzim cu bine!

marian spunea...

Salut, mai esti dispus sa iesi la Chei sau in alte zone din tara? Eu sunt in C ta incepand cu 02 august, si nu am cu cine iesi, detin echipament propiu si ceva experienta pe stanca .. Sunt deschis ptr psicobloc cu toate ca nu am incercat pana acum. Da mi un semn .. Chiar pe blogul tau. Numai bine si tendoane de otel!