sâmbătă, 20 septembrie 2008

Prim mesaj, cu o zi inainte de escalada in Cheile Dobrogei

Salut,

Radu aici. Climber din 2007 pana....

Incercam sa dorm mai devreme insa continuam sa ma gandesc la starea deplorabila in care se afla escalada sportiva si alpinismul in Constanta. Si la jocurile pe care unii dintre cei implicati in aceasta frumoasa arta a escaladei le joaca aici in Constanta. Nu o sa intru in detalii insa consider ca lucrurile trebuie sa se schimbe. Mentalitati, comportamente trebuie schimbate. De aceea nu pot sa dorm si incerc sa schimb ceva prin crearea acestui blog care sa uneasca si sa informeze pe toti cei pe care i-am intalnit in Constanta si nu numai interesati de escalada si de ce nu alpinism in aceasta zona.

Maine (azi mai bine zis) de exemplu un grup de 5 prieteni cu mine inclusiv va merge in Cheile Dobrogei, una dintre putinele zone propice escaladei din judetul Constanta sa escaladeze pentru a nici nu mai stiu a cata oara traseele deja create in zona cu perspectiva crearii a noi trasee de escalada. Insa nu toti cei care ar fi trebuit sa stie de aceasta iesire au aflat de ea. Din lipsa de timp, de credit pe telefonul mobil, de inspiratie nu am reusit sa mai contactez cateva persoane care ar fi fost interesate de o iesire de acest fel. Vor afla pe blog de acum inainte. Si tot aici vor putea vedea fotografii, filme si rezumate ale sesiunilor de escalada si iesirilor de tot felul ce au avut loc.

Numai bine,

Radu Burtescu

P.S. Iar in caz ca cineva este interesat de ce "La mare... inaltime!": pentru ca desi Dobrogea este o zona in aparenta nefavorabila pentru escalada iata ca si oameni de la mare reusesc si doresc sa escaladeze stancile desi trebuie sa recunosc ca in zona dobrogeana nu la foarte mare inaltime. Insa dorinta, vointa si perseverenta exista...